Welcome to Koi Forum. Is this your first visit? Register
Results 1 to 7 of 7

Thread: Filtreau uv

  1. #1
    Member Rank = Sansai Whitey79's Avatar
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Liverpool
    Posts
    93
    Thanks / Likes
    71

    Filtreau uv

    For some reason my uv is not coming on in my drum brand new plugged in the right socket when I turn on the three light light up one after another then nothing no lightstatus on panel or bulb any idea how to fix thanks



  2. #2
    Extreme Koi Member Rank = Rokusai peter57's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    352
    Thanks / Likes
    14
    I’m not familiar with the Filtreau drum, but a couple of thoughts:

    Does the UV have a safety cut-out switch activated by the drum lid (to prevent you going blind by looking at the UV when the lid is open)? If so, is the lid closed and is it correctly activating the cut-out switch?

    Have you tried resetting the UV controller (press the button for >5s)?

  3. #3
    Extreme Koi Member Rank = Rokusai peter57's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    352
    Thanks / Likes
    14
    PS: if it doesn’t have a lid-operated safety switch you really ought to fit one to save your eyesight, because it would be all too easy to forget about the UV and open the lid without first switching it off.

    Failing that, put a big sticker on the lid with a warning to remind yourself to turn off the UV before opening the lid.

  4. Thanks Whitey79 Thanked / Liked this Post
  5. #4
    Member Rank = Tosai BALDYB1100's Avatar
    Join Date
    Mar 2021
    Location
    Suffolk
    Posts
    38
    Thanks / Likes
    16
    Hi Whitey.... no safety on the lid.
    I have filtreau combi.... the uv should just have a very dim green light on.

  6. Thanks Whitey79 Thanked / Liked this Post
  7. #5
    Member Rank = Sansai Whitey79's Avatar
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Liverpool
    Posts
    93
    Thanks / Likes
    71
    Hi Peter there is no cut out switch good idea on notice to turn uv off but I'll have to get it to work first no seriously the bulb is not glowing in the chamber I have also tried reseting the unit it does but still no glow

    Baldy the dimensions green light is on on the control panelectric but I'm not getting the glow in the chamber so thinking dodgy bulb but wouldn't that show as an error

  8. #6
    Member Rank = Tosai BALDYB1100's Avatar
    Join Date
    Mar 2021
    Location
    Suffolk
    Posts
    38
    Thanks / Likes
    16
    Whitey.... it may be your connection??? The clip on to the lamp...

    Mate told me they are lamps... bulbs are what you plant in the ground

  9. Thanks Whitey79 Thanked / Liked this Post
  10. #7
    Member Rank = Sansai Whitey79's Avatar
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Liverpool
    Posts
    93
    Thanks / Likes
    71
    I'm taking my bulb to the shop going with process of illumination

    Tell your mate he hasn't got a clue they are bulbs light bulbs doesn't he realise a lamp is what aladin has and a geine lives in it duh everyone knows that
    Last edited by Whitey79; 12-06-2021 at 07:33 PM.

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT +1. The time now is 11:54 AM. Online Koi Mag Forum
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

vBulletin Improved By vBFoster® (Lite Version), © UltimateScheme, Ltd.