Welcome to Koi Forum. Is this your first visit? Register
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Rank = Fry DaveRoberts's Avatar
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Swindon
    Posts
    18
    Thanks / Likes
    13

    Oase Profilear Premium Compact Drum Filter Error 44

    Hi all,

    Not sure if this is the correct place for this post or not but seeing as I brought the drum from this section second hand I thought it would be a good place to start.

    And yes I purchased the drum second hand from a member of this forum in good faith without any indication that there were problems or issues.
    I have just got around to connecting it up last week due to build delays etc. However when I turned on the drum after consulting the manual and doing the checks I have an error 44. Drum not turning. I check all connections the drum moves by hand but still the error 44 is there shouting at me that you have been conned fella.

    So can anyone with this drum help me out with tips experience etc so as I can get this drum working it would be truly appreciated.

    As a heads up I have set the seller a PM last week but nothing not a sorry it worked okay when I had it let me know how I can help.....

    Many thanks
    Dave



  2. #2
    Looking back on your posts,the drum maybe still under warranty.Ring Oase with the serial number if the seller wont speak to you.

  3. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
  4. #3
    Extreme Koi Member Rank = Sansai sammy66's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    swindon wilts
    Posts
    123
    Thanks / Likes
    132
    Sorry to here that , I don`t have that drum myself but someone that has will help im sure when they come on later .

  5. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
  6. #4
    The seller hasnt been on here since 20th Sept

  7. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
  8. #5
    Hi Dave,

    Sorry to here your current issues.

    I have recently purchased the same drum used but have not yet set it up. Hoping I donít have similar issues.

    Have you looked the error up on the manual?



    Wondering if you could have misaligned the drum in transport?

    Hope you get this sorted.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
  10. #6
    Senior Member Rank = Grand Champion andikoi's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    wakefield,west yorkshire
    Posts
    3,395
    Thanks / Likes
    3532
    could it be as simple as the water sensor is set at wrong height,have you tried getting it to do a manual clean,,,,andi

  11. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
  12. #7
    Iím pretty sure that I had the same error code 2 years ago. I was told to check if the drum rotates with out too much resistance.
    Check the rubber seal around the drum. If that is ok then remove the magnet off the lid and place it in the corner turn off and on then press the manual clean button and watch to see if it works.
    On my it turned out to be the motor thatís was broken, well when I took it apart it was filled with rusty water. The seal failed between the metal plate and casing.
    I replaced the motor and have had no trouble since. I hope this helps and makes sense.

  13. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
  14. #8
    Junior Member Rank = Fry DaveRoberts's Avatar
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Swindon
    Posts
    18
    Thanks / Likes
    13
    Good day to you all and first and foremost many thanks for all of your suggestions and thoughts.

    I have removed the drum and checked the alignment it was in a sorry state silt every where, I reinstalled the motor with out the drum for a test and still had the error 44 the rubber looks as if it is fitted well and after reinstalling the drum it all moves freely so I will speak to Oase and see what they have to suggest.

    Once again many thanks to you all I will keep you posted.

    Dave

  15. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
  16. #9
    Junior Member Rank = Fry DaveRoberts's Avatar
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Swindon
    Posts
    18
    Thanks / Likes
    13
    Hi Freddy,

    Just to let you and everyone else know Oase do need the paperwork, bill of purchase or a bank statement before they can do anything.

    Dave

  17. #10
    Hi Dave.

    Thanks for the updates on the progress you are making. I am worried now that mine may have issues, is there a way to test this without having it all plumbed in?




    Sent from my iPhone using Tapatalk

  18. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
  19. #11
    Junior Member Rank = Fry DaveRoberts's Avatar
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Swindon
    Posts
    18
    Thanks / Likes
    13
    Hi Mike,

    I would have thought that you can fill the drum to a level below the inlets (so as the water does not flow out through them) and with the waste outlet closed at the bottom you can run a manual clean to test that there are no errors on the drum. You will need to ensure that there is suffice water to cover the cleaning pump.
    It should run you will of course need the lid on or as Martin suggested remove the magnet and put it in place. Keep us posted and good luck.

  20. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
  21. #12
    Thanks Iíll try this.. my magnet had already been removed.. hopefully not a sign of previous issues Oase Profilear Premium Compact Drum Filter Error 44


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  22. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
  23. #13
    Hi Dave,

    Managed to plug it all up and test. I am fortunate that everything was running fine with the exception of 3 blocked jets.. I have removed them and currently soaking them in BC



    Hope you manage to get it sorted and I hopefully do not require another motor as I believe these are around £450!

    Out of interest how much did you pay for it?




    Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT +1. The time now is 06:20 AM. Online Koi Mag Forum
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2020 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

vBulletin Improved By vBFoster® (Lite Version), © UltimateScheme, Ltd.