Welcome to Koi Forum. Is this your first visit? Register
Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Uv failed in an RDF

    I've got a Filtreau HF30 RDF
    and I changed the float switch to gravity fed and switched the float to the clean side and inverted the float. The problem I have have is all is working well except the UV bulb only comes on during the cleaning cycle and does not stay on as it should??
    Does any one know what the fix may be??
    I did send this Question to Filtreau but as yet no answer I thought I would run it past you intellectual chaps as well?
    Thanks Rob


    Sent from my iPhone using Tapatalk



  2. #2
    If its only coming on during the cleaning cycle it sounds like you have it plugged into the wrong socket on the controller. Sounds like you have it plugged into either the motor or pressure pump socket. They are labelled.

  3. Thanks Gazkoi, freddyboy Thanked / Liked this Post
  4. #3

    Uv failed in an RDF

    Thank you for your comment, If only I was that daft, that would be a nice fix.
    I have sent a video of the set up to the manufacturer. With the pugs in the correct sockets.
    Iím thinking there are two floats on the float switch and one of them turns the light off during the cleaning cycle. So since I inverted the float switch! This is what is causing the issue.
    I post there reply if I can get an answer?
    Regards Rob


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. Thanks freddyboy Thanked / Liked this Post
 

 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT +1. The time now is 03:24 AM. Online Koi Mag Forum
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

vBulletin Improved By vBFoster® (Lite Version), © UltimateScheme, Ltd.